Bij Ster kun je reclame inzetten op de radiozenders van de publieke omroep. De tarieven bij Ster zijn transparant; je weet van tevoren precies waar je aan toe bent. Lees op deze pagina wat de kosten van radioreclame zijn en bereken direct jouw mogelijkheden met de Ster Campagnecalculator!

Kom in contact

Tony Rebergen

accountmanager

Tony Rebergen

accountmanager
Laat je gegevens achter en we bellen je.

Tony Rebergen

accountmanager
Laat je gegevens achter en we mailen je.

Kom in contact

Wat kost adverteren op radio?

Via Ster kun je radioreclame inzetten op de radiozenders van de publieke omroep: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5 en NPO FunX. Heb je interesse, maar ben je benieuwd wat de kosten zijn? Dan maken de accountmanagers van Ster graag een passend voorstel. Het tarief voor een radiocampagne hangt namelijk van een aantal factoren af. Hierbij kun je denken aan het aantal spots, de periode, de doelgroep en het budget. Een radiocampagne bij Ster is al mogelijk vanaf €10.000

Tarieven radiocampagne

Wat bereik je dan met zo’n budget? In onderstaand schema zie je daar drie voorbeelden van.

Budget GRP's Spots Gemiddelde contactfrequentie Bereik in doelgroep 25-67 jaar
€10.000 107 100 4,0 26,8% (2.692.000 mensen)
€15.000 160,4 150 5,4 29,6% (2.980.000 mensen)
€25.000 267,4 250 8,1 32,9% (3.309.000 mensen)

Bovenstaande voorbeelden zijn indicaties op basis van een campagne van twee weken (april 2022), met een spotlengte van 20 seconden. Wil je het bereik en de kosten voor jouw campagne weten? Neem dan contact op. 

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om radioreclame. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een korte- of lange spot. Je kunt gebruik maken van muziek, humor en een verhaal. Daarnaast kun je ook juist kiezen voor een korte en krachtige boodschap. Wij denken graag met je mee wat voor radioreclame past bij jouw campagnedoel.

 

Luistercijfers juni juli

Radioreclame bij Ster Wat levert het op?

Veel bedrijven gingen je al voor en hebben mooie resultaten bereikt met een radiocampagne bij de NPO. Zo heeft ikwilvanmijnautoaf.nl een stijging weten te realiseren van 8% van het aantal bezochte pagina's en een toename van 2% aan nieuwe gebruikers. 

Ook Loo van Eck heeft met radioreclame op NPO Radio 1 een mooi resultaat bereikt. Alle trainingen waren binnen een mum van een tijd volgeboekt. Hierdoor hebben ze zelfs nog een aantal extra trainingen georganiseerd die ook snel vol zaten. De radiocampagne was goed meetbaar en bleek zeer effectief. Lees hier de hele case.

Neem contact met ons op

voordelen radioreclame

Radioreclame biedt veel voordelen. Reclame via radio levert je een groot bereik op en heeft relatief lage productie- en uitzendkosten. Daarnaast is radioreclame snel inzetbaar en flexibel. Luisteraars blijven vaker hangen bij een zender en zappen minder snel door. Hierdoor bereik je de doelgroep frequent. Met radioreclame kun je bijvoorbeeld je naamsbekendheid, websitebezoek en uiteindelijk verkoop verhogen.

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen.