Wat kost het om te adverteren op tv? De tarieven die Ster hanteert zijn transparant en vooraf inzichtelijk. Het is voor ons belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is wat een campagne kost en vooral ook: wat het je oplevert. Lees op deze pagina op welke manieren je bij Ster kunt inkopen en bereken direct jouw mogelijkheden met de Ster Campagnecalculator!

Kom in contact

Tony Rebergen

accountmanager

Tony Rebergen

accountmanager
Laat je gegevens achter en we bellen je.

Tony Rebergen

accountmanager
Laat je gegevens achter en we mailen je.

Kom in contact

Wat kost adverteren op tv?

Bij Ster koop je reclame in middels een campagne op de NPO zenders. In een bepaalde periode zetten we je commercial dan op meerdere momenten in, waarmee je een bepaald bereik genereert. Een gemiddeld instapbedrag voor een tv-campagne bij Ster is €40.000. Het budget kan afwijken, afhankelijk van je doelstelling, doelgroep, spotlengte, tv pakketkeuze en inkoopmaand. Op basis van jouw doelstelling en budget kunnen wij de kosten vooraf voor je berekenen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en komen er geen verrassingen achteraf.

Tarieven tv-campagnes

Wat bereik je dan met zo’n budget? In onderstaand schema zie je daar drie voorbeelden van.

Budget GRP's Spots Gemiddelde contactfrequentie Bereik in doelgroep 25-67 jaar
€40.000 98,0 85 2,4 40,3% (3.911.000 mensen)
€50.000 122,5 105 2,8 44,2% (4.290.000 mensen)
€75.000 183,7 160 3,6 51,1% (4.957.000 mensen)

Bovenstaande voorbeelden zijn indicaties op basis van een campagne van twee weken (april 2022), met een spotlengte van 20 seconden. Wil je het bereik en de kosten voor jouw campagne weten? Neem dan contact op of vul de campagnecalculator in om te ontdekken wat een campagne bij Ster jou kan opleveren.

GRP (Gross Rating Point) staat voor kijkdichtheid en dit bereken je door de contactmomenten (gemiddelde contactfrequentie) met het bereik binnen de doelgroep te vermenigvuldigen.

Vaste kosten per spot

Wil je rondom specifieke programma's reclame inzetten? Dan kan je zelf je blokken kiezen en voor vaste kosten per spot je reclame inzetten. Deze vaste prijs is afhankelijk van de lengte van je spot, de prijzen voor tv-reclames bij vaste kosten per spot zijn gebaseerd op een commercial van 30 seconden. Alle prijzen kan je vinden in onze dagschema's.

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen.

adverteren bij de npo

Wil je met jouw bedrijf graag zichtbaar zijn tussen de televisieprogramma's van de NPO? Dan helpen wij je bij Ster graag verder. Adverteren op televisie via Ster staat gelijk aan grote impact, heel hoog bereik en een kwalitatieve programma’s met een positieve impact op de waardering van je commercial. Een campagne bij Ster kan je onder meer een verhoging van je naamsbekendheid en van je websitebezoek opleveren. En dat is nodig om als merk te groeien. Ben jij ook klaar om meer te bereiken met jouw bedrijf of organisatie? Kom in contact en laten we samen op zoek gaan de perfecte match voor jouw doelgroep.

 

Tv-reclame bij Ster Wat levert het op?

Met een tv-campagne bij Ster bereik je een grote doelgroep. Bijvoorbeeld Sentimo die voor het eerst een televisiecampagne heeft gestart bij Ster. De resultaten van de campagne waren boven verwachting. Ze hebben meet omzet gedraaid, meer traffic gegenereerd (stijging van 300%) en de naamsbekendheid is enorm gegroeid. Lees hier de volledige klantcase.

Ook Cegeka heeft een mooi resultaat weten te bereiken middels een radiocampagne. Cegeka koos onder andere voor de NPO-zenders NPO Radio 2 en NPO 3 FM. Uit onderzoek is gebleken dat de uplift in websiteverkeer groot was: 258% meer traffic. Daarnaast was er ook een positief resultaat in aantallen pageviews en ingevulde sollicitatieformulieren. Meer weten? Bekijk hier de volledige klantcase.

Neem contact met ons op